Pineappleparty

tiistaina, joulukuuta 20, 2005

Encyclopaedia Serierum Pictographicarum Interretis, Pars I

Ajattelin nyt vihdoin kirjoittaa katsauksen internet sarjakuvien maailmaan. Sarjakuvia Internetissä on vaikka millä mitalla, ja on taito etsiä ja löytää ne parhaimmat sieltä. Blogimme oikeassa laidassa onkin muutamia linkkejä erinomaisimpiin nettisarjakuviin. Käydäänpä ne läpi.

Beaver and Steve
Tämä hulvaton sarjakuva kertoo Beaver nimisestä majavasta ja Steve nimisestä hirmuliskodinosauruksesta. Beaver on järkevä ja lempeä. Steve taas äkkipikainen sadisti. Erikoiseksi tämän sarjakuvan tekee sen seikkailut. (Duh.) Yhteistä juonta ei ole, mutta pidempiä tarinajatkumoita näkee aina silloin tällöin. Nämä kaksi kaverusta seikkailevat ties missä. Kellarista voi löytyä pandakuningattaren pesä ja nännejä voi napsia siinä samalla. Jos haluat nauraa täysin käsittämättömille ideoille ja hahmoille, Beaver and Steve on katsastaminen arvoinen.

Questionable Content
Et saa naisia lukematta Questionable Contentia. Ja se on fakta. Kaikki muut valehtelevat. Jo yli 500 piirrettyä sarjakuvaa käsittävä juonijatkumo tarjoaa ikuisia parisuhdedraamoja, indie-rokkia, bourbonpirtelöä ja hotteja rock chickzorzeja. Niinpä. Juonikuvio pyörii päähenkilöiden Martenin ja Fayen kehittyvän suhteen ympärillä, joka saa kerättyä mukaansa kaikenlaista muutakin sisältöä. QC tarjoaa kuitenkin pituudestaan huolimatta yllättävän nautinnollista viihdettä, sillä sarkasmia pursuavia nettisarjakuvia on aina liian vähän. Mäkin haluan oman AnthroPC:n!

White Ninja
Jo ylä-asteella kolmen teini-ikäisen pojan aloittama, ja myöhemmin uudestaan käynnistetty White Ninja on huonosti piirretty, välillä älyttömänkin hauska, mutta outoakin oudompi sarjakuva. Se voittaa omaperäisyydellään ja "mitä ihmettä?"-huumorillaan jopa B&S:n. Ja se on saavutus jos mikä. White Ninjaa ei voi selittää. Se on itse luettava ja koettava.

BOASAS
Boy on a stick and Slither on hienosti väreillä leikkivä nettisarjis, joka esittää monia filosofisia kysymyksiä ja oivalluksia tikkupojan ja käärmeen keskustelujen kautta. Se ottaa kantaa länsimaisen yhteiskunnan ongelmiin ja muihin tuntemattomiin elämän osa-alueisiin. Pää tikun päässä ja puhuva käärme ovat monen totuuden torvi.

Penny Arcade
Monelle jo varmaan ennalta tuttu Penny Arcade on aktivoinut jo monta vuotta kaikkien tietokone- ja konsoliharrastajien nauruhermoja. Sarjis kertoo piirtäjistään. Parhaimpia strippejä saadaan aikaiseksi kun Gabe laitetaan ärsyttämään Tychoa. Jotenkin samaistun aina Gabeen. Hmmm.. Mutta pääasiallisesti Penny Arcade tuo oman huumorilla höystetyn mielipiteensä pelimaailman tapahtumiin ja pilailee usein sen kustannuksella. Erittäin hienosti piirretty ja ovelasti kirjoitettu PA on saanut ympärilleen jo niin paljon julkisuutta, että he jopa isännöivät omaa jokavuotiseksi paisunutta PAX-pelimessuaan (Penny Arcade Expo). Tämäkin on jo aivan liian pitkä teksti noin hävyttömän suositulle nettisarjakuvalle.

The Perry Bible Fellowship
on yksi hauskimmista nettisarjakuvista i-k-i-n-ä. Kierolla huumorilla ja loistavalla tyylillä tehty PBF ottaa haltuunsa jokaisen lukijan ja niiden lukemista ei voi lopettaa, ennen kuin niitä ei enää ole jäljellä. Once you pop, you can't stop. Jotkut stripit ovat niin käsittämättömän hauskoja, etten pysty edes kuvittelemaan mistä
Nicholas Gurewitch on saanut kaikki hulvattomat ideansa. Ei voi muuta sanoa kuin: "Giga Knight, Giga Knight!"

2 Comments:

At 9:01 ip., Blogger John said...

Ye scurvy doeg!

Joo, kiitti vaan, klikkasin Questionable Content -sarjakuvan linkkiä kaksi tuntia sitten...
...ja äsken heräsin transsista. Tietenkin QC:n authorin linkkien kautta on avautunut uusia hauskoja nettisarjiksia lukuisiin Firefox-ikkunoihin, ja nyt on peräti jonkin aivan oudon bändin Deerhoofin musiikkia latautumassa koneelle flashinomaisesti.

pineapplepartystolemylife.com !

 
At 3:42 ip., Anonymous Anonyymi said...

thx

 

Lähetä kommentti

<< Home