Pineappleparty

torstaina, joulukuuta 15, 2005

Voipino, eiku siis Voipio

Koputan fysiikan ja kemian opettajien loungen oveen. Kestää hetki joka tuntuu pitkältä. On jotenkin jännittynyt olo. Itse Voipio avaa oven ja kättelee minua heti hymyillen. "Mitä Ihmettä?" mietin heti itsekseni.
"Mitäs tulit toimittamaan!?" hän kysyy.
"No tulin hakemaan koetta"
"Mitäs luulet saavasi?"
"No en mä tiedä." vastaan, heti katuen sanomaani.
"AI ET TIEDÄ! Haluutkos sä hei nelosen vai kympin?!"
"No ihan hyvin se meni"
"Niin meni. Sait ysin. Menes nyt siitä."
Mies kävelee takaisin sohvalle jossa ilmeisesti istui ennen oven avaamista. Sohvalla istuu pelokkaan näköinen ausku, jolle lehtori alkaa kovaan ääneen puhua. Poistun nauraen itsekseni.

Uuden kemian kurssin alkaessa sain kuulla, että koulumme lukion rehtori on auskuutoinut vuonna 1982 juuri Voipoiolle. Voin täydellisesti kuvitella minkälainen tilaisuus se on ollut:

Tunti alkaa ja oppilaat vaeltavat sisään vähän hykerrellen, tietäen täydellisesti, että jos koetuksessa oleva ausku tekisi pienenkin virheen tai näyttäisin heikkoutensa jollain tavalla, iskisi opettaja tilanteeseen kuin haukka peltomyyrään. Näinhän siinä aina sitten ennen pitkään kävikin. Aina. Ausku menee paniikkiin ja seuraa täydellinen katastrofi, jolle oppilaat nauravat vielä seuraavalla viikolla. Itse rehtorikin myönsi, ettei hänen opetusharjoittelunsa ihan nappiin mennyt. En ihmettele.

Tekniikka on selvästi Voipion mieleen. Hieman iäkkäämmäksi opettajaksi hän hallitsee tietokoneet hyvin, ja opetusta (puhumattakaan nukkumista) on auttanut paljon selkeät p-point esitykset ja nettiin siirretyt laskujen ratkaisut. Paljon Voipiosta kertoo koulun palvelimella sijaitsevat sikari sivut. Itse en ehkä koulun palvelimella sellaisia kehtaisi pitää. Kukin tyylillään.

Ihan laadukasta opetusta ja sadat naurut olen kyllä tältä mieheltä saanut. Eli kun olet nyt Voipio googlannut itsesi tänne niin voin sanoa kiitos!

(Voipio Quote)

"Nyt mä pääsen herjaamaan teitä!"

"Jos minä olisin minä, niin minä kyllä..."

"Jos olisit laskenut läksyt niin olisit saanu kympin!" (kuultu liian monta kertaa...)

"Hitaat jää jo matkalle niinku yleensäkin tässä maailamassa!"

"Meinasi mennä hermot sen auskun kanssa!" (ja niin varmaan menikin)

(/Voipio Quote)

6 Comments:

At 5:44 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä homma, postaan vaikka sen valmiin tekstin sitten tänne. Menee siis abikronikkaan, ulkopuolisillekin tiedoksi.

 
At 8:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Parannusehdotukset tervetulleita.

Fysiikan ja kemian lehtori sekä lukion vararehtori Antti Voipio on viihtynyt talossa hyvin pitkään. Virkeä veteraani vetää silti vieläkin värikkäitä luonnontiedetunteja, vaikka aiheesta lipsutaankin välillä mm. Hanoi Rocksiin ja hirvikolareihin. Voipio on myös Veikon legendaarisen Sanottua –palstan vakiovieras.
Mm. lukion rehtori Tuula Sirén on auskultoinut vuonna 1982 juuri Voipiolle. Voimme täydellisesti kuvitella minkälainen tilaisuus se on ollut: Tunti alkaa ja oppilaat vaeltavat sisään vähän hykerrellen, tietäen täydellisesti, että jos koetuksessa oleva ausku tekisi pienenkin virheen tai näyttäisin heikkoutensa jollain tavalla, iskisi opettaja tilanteeseen kuin haukka peltomyyrään. Näinhän siinä aina sitten ennen pitkään kävikin. Aina. Ausku menee paniikkiin, ja seuraa täydellinen katastrofi, jolle oppilaat nauravat vielä seuraavalla viikolla. Itse rehtorikin myönsi, ettei hänen opetusharjoittelunsa ihan nappiin mennyt.
Tekniikka on selvästi Voipion mieleen. Hieman iäkkäämmäksi opettajaksi hän hallitsee tietokoneet hyvin, ja opetusta (puhumattakaan nukkumisesta) on auttanut paljon selkeät p-point esitykset ja nettiin siirretyt laskujen ratkaisut. Paljon Voipiosta kertoo koulun palvelimella sijaitsevat sikarisivut.
Voipion kurssille ilmoittautuessa kannattaa varautua yhtäkkisiin, teräviin kuitteihin muutoin diesel-moottorin tasaisuudella turisevalta Voipparilta, kahviin pahvimukissa ja ydinasevideoon.

 
At 9:00 ip., Blogger Ralf said...

Se on "Yht'äkkisiin." Ja se ydinpommivideo on ihan törkeen hyvä!

 
At 9:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Nobody does it like Voipio

 
At 9:53 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ah, Ralf, nopeempaa, nopeempaa!

 
At 9:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jee, hyvä teksti toi

 

Lähetä kommentti

<< Home