Pineappleparty

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Tanska tulessa

Näen jälleen kerran televisiossa palavia lippuja ja roihahtelevia suurlähetystöjä. Kello on 2.35 ja olemme Mikan ja Sannan kanssa Fredan Chillissä pakenemassa ulkona viimaavaa 20 asteen pakkasta. Mutustelen juuri omaa kebab sämpylääni jota maustan suussani vedellä. Pääsemme taas aiheeseen "Suomen puolustusvoiman todellinen tarkoitus". Ajatukseni kuitenkin vaeltelevat muslimimaailmassa.

Katsotaan hieman mikä on näiden fundamentalistien pahimpia keinoja saada huomiota. Lippujen poltto. Ok, ihan kiva, mutta olen nähnyt jo melkein jokaisen maan lipun palavan, ettei tämä enää hätkäytä niin paljon. Vaikka siellä palaisi Suomen siniristilippu voisin tyynesti vaihtaa kanavaa. Eivät Conaninkaan Suomi vitsit enää jaksa kiinnostaa. Mitä muuta on ohjelmistossa? Tanskan suurlähestystöön kohdistetut hyökkäykset. Omaperäistä. Ulkona riehuu sadoittain muslimeja liekehtivien Tanskan lippujen kanssa. Mikä yllätys. Miksi he eivät polttele mielummin vaikka Jeesus patsaita? Huomaan muutamalla aseen, mutta en ylläty. Kysymys pulpahtaa pinnalle harmaan aivomassani läpi. Miksi saamme aina katsoa näitä muslimeja riehumassa kaduilla?

Olisi aika hauskaa nähdä sadat suomalaiset polttamassa jonkun muslimimaan lippua 20 asteen pakkasessa samalla kiihkolla. Siellä olisi muutama hullu, jotka puolen tunnin ähistelyn jälkeen hajaantuisivat kiroten Suomen kirkkoveneen kaltaista säätä. Baarin puolella olisi lämpimämpää.

30 Sept: Danish paper Jyllands-Posten publishes cartoons
20 Oct: Muslim ambassadors in Denmark complain to Danish PM
10 Jan: Norwegian publication reprints cartoons
26 Jan: Saudi Arabia recalls its ambassador
30 Jan: Gunmen raid EU's Gaza office demanding apology
31 Jan: Danish paper apologises
1 Feb: Papers in France, Germany, Italy and Spain reprint cartoons

Mutta mennäänpä takaisin lämpimämpään ilmastoon. Vaikka islamistinen maailma heräsi piiroksiin vasta 4 kuukautta niiden julkaisun jälkeen, ymmärrän miksi he tekevät mitä tekevät. Jos olisin muslimi, olisin minäkin siellä kaduilla. Kavereiden kanssa riehumassa. Rukous, riehuntaa, rukous ja hieman lisää lippujen polttoa. Olen oikeasti vihainen maani johtoon ja elintasooni, mutta Tanskan lipun polttaminen kaveriporukalla on paljon hauskempaa ja vapauttavampaa kuin politiikan harrastaminen. Vihan purkaminen on helpompaa jos kohteena on jokin länsimaa, josta en ole ennen edes kuullutkaan. Imaamini saa minut vihaamaan heitä vielä enemmän. Vielä muutama eurooppalainen lehti julkaisee pilakuvat. En kuuntele heidän anteeksipyyntöjänsä vaan poltan pari lisää Tanskan lippua.

Pitäisikö puolustaa länsimaisen journalismin sananvapautta, vai tuomita teon jumalanpilkkana? Onhan sananvapaus tärkeä juttu, mutta ei toisien pyhiä asioita saisi kuitenkaan pilkata. Mutta eikö kaikesta saakaan tehdä satiiria? Juttu on hankala, mutta se näyttää ihmisille taas sen miten paljon idän ja lännen käsitykset uskonnosta eroavat toisistaan.

MUSLIM CONCERNS OVER ART

1989:
Iranian spiritual leader Ayatollah Khomeini calls on Muslims to kill British author Salman Rushdie for alleged blasphemy in his book The Satanic Verses
2002:
Nigerian journalist Isioma Daniel's article about Prophet and Miss World contestants sparks deadly riots
2004:
Dutch film maker Theo van Gogh killed after release of his documentary about violence against Muslim women
2005:
London's Tate Britain museum cancels plans to display sculpture by John Latham for fear of offending Muslims after July bombings


Freedom of speech has its limits when it concerns others...
How would it feel if Jesus Christ was the one insulted instead?
Randa Ahmed Essa, Egypt

Umm...i'd actually laugh with them.
Ralf Baumann, Finland

4 Comments:

At 10:03 ip., Blogger Ralf said...

Onko kukaan meistä nähnyt niitä kuvia?

 
At 11:43 ip., Blogger John said...

Kaiken kaikkiaan aika hämmentävä koko kuvio. Kieltämättä yllätyin nähdessäni niitä kuvia. Ne olivat aivan samanlaisia kuin vastaavat vaikkapa Jeesusta, aasialaisia uskontoja tai vaikkapa Bushia (joillekin USA on uskonto) teilaavat kuvat. Ja Jeesuksesta pilaa tekeviä piirroksia etc on massiivinen määrä. Enpä silti näe esimerkiksi pappeja polttamassa muuta kuin käämejään, ja nekin vain heidän mielissään - ei puhettakaan verikostoista tai massiivisista tuhopolttoprotesteista.

Kuvien piirtäjiä on mm. vannottu tappaa monien tanskalaismuslimikontaktien toimesta. Jokin kertoo, että näillä ihmisillä ei ole lainkaan huumorintajua. Hieman ihmetyttää, missä on todellisuudentaju. Vielä kerran hämmentävää.

 
At 12:07 ap., Blogger John said...

Käsittämätöntä, näin tuore ilmiö ja Wikipediassa on jo nyt hillittömän pitkä artikkeli koko jutusta.

 
At 3:17 ip., Blogger Ralf said...

Taidanpa piirtää pari pilapiirrosta hindujen jumalista. Salaman nopeasti bollywood leffat hyökkäävät Suomen leffateattereihin ja maamme on musikaalien vallassa! Aki Kaurismäen filmirullat poltetaan ja Tyttö ei ole enää tähti!

-What is your question today, Abu?

-Those finnish sons of bitches must die...pudding?

 

Lähetä kommentti

<< Home