Pineappleparty

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Ollin kuulumisia


Kerrataanpa nyt vähän mitä erikoista mulle on lähiaikoina tapahtunut, sillä en ole paljon kirjotellut. Pitäis kyllä, sillä olen aika otettu/innostunut blogilla käydystä kiihkeästä pätemis keskustelusta.

1. Puolituntia pitkä keskustelu humalaisen sudanilaismiehen kanssa K-junassa
Tää oli aika kiinnostava. Se mies vähän yllätti mut. Istuin rauhassa, lukemassa lehteä ja musiikki korvilla junan ikkunan vieressä, kuten tavallista, kun tämä kyseinen, lievästi sekavassa tilassa oleva sudanilaismies, istahti viereeni. Jäin siihen vähän huonosti ikkunan ja ison mustan miehen väliin niin rauhallinen poistuminen oli hankalaa/mahdotonta. Päätin ottaa rauhallisesti ja kattoa tilanteen mukaan josko vaihdan paikkaa.
Jutut meidän välillä alko sellasesta perus "Sinä Suomi-mies! Minä Sudan-mies!", luolamiestyyppisestä puheesta huonolla suomella, vähitellen Sudanin vanhojen pyramidien kautta afrikkaan ja Etiopian muuttoliikeeseen lähes sujuvalla englannilla. Erotellaan vähän:

-Maailman vanhin pyramidi löytyy kuulemma Sudanista, paikasta jonka nimi on "merowi" tai jotain vastaavaa. En tiedä tarkkaa kirjoitusasua koska emme miehen kanssa löytäneet kynää jolla hän olisi sen voinut minulle kirjoittaa, vaikka hän kysyi ja huusi kaikille vaunussa.

-Hänen mielestään on outoa, että ensimmäiset ihmiset afrikassa halusivat lähteä sieltä, ja on ihme miten ne jaksoivat kävellä niin pitkään. Ja jos menee afrikkaan ja joku sanoo sinulle "you dont belong here!" niin pitää vain vastata että "Fuck you bitch! I was born here motherfucker!"

-Etiopiasta kuulemma lentää vuosittain satoja miehiä Sudanin kautta Israeliin, sillä Etiopiassa uskotaan että koko Etiopian kansa on syntynyt Kuningas Salomonin ja Sarah nimisen naisen lapsesta, ja siten Etiopialaiset kuuluvat pyhään maahan. Salomonin ja Sarahin rakastelun mies demonstroi minulle tunkemalla raivokkaasti sormeaan nyrkkiinsä. Miehet menevät/joutuvat israelissa heti armeijaan, jossa he saavat lääkinnällistä apua, ja oppivat puolustamaan itseään.

-Sudanissa kuulemma tanssitaan juhla-aikoina railakkaasti. Koko vaunu sai demonstraation lauletuista lauluista. Kuulosti ihan hienolta. hän ei halunnut kertoa mistä laulu kertoo, mutta kertoi että kaikki naiset tanssivat silloin alasti, ja että heillä on isot rinnat.

-Minun pitäisi kuulemma ehdottomasti matkustaa joskus Sudaniin ja Afrikkaan

2. Kuntoilua
Olen yllättänyt itseni käymällä lähiaikoina erittäin usein uimassa/salilla, jonka takia tänäänkin oli aamulla infernaalisen hakattu olo. Tekee hyvää. Ja uimahallin saunassa kuulee parhaimmat perusuomalais tyyliset polittiset kommentit. Salilla pitää kyllä olla musiikkia mukana että kaikki Shakira ja Ricky Martin peittyy. Se on ihan kivaa puuhaa.

3. The Strokes
Strokesin tuotanto on soinut aikalailla loopilla viimeiset kaksi viikkoa. Erityisesti kappela "You only live once" uusimmalta levyltä sai minut erittäin hyvälle tuulelle toissapäivänä. He soittavat mielestäni kivaa musiikkia. Suosittelen.

4. Talvileirin järjestelyitä
Kyse on lähinnä sähköpostin pyörittelystä. Viestejä suuntaan ja toiseen. Vihasia vanhempia ja ärsyyntyneitä johtajia, laiskuutta ja valitusta, arvostelevia kommentteja, mutta myös positiivisia juttuja. Toinen leirikirje on vakavasti myöhässä, eikä ihmiset vastaa sähköposteihin. Kaikki mikä ei tapa kasvattaa ja stressi pitää hereillä.

5. Hieman yksinäinen viikonloppu
Flickvän Pietarissa ja frendit hiihtovaelluksella, niin piti turvautua veljen seuraan. En taida oikein osata olla yksin. Katottiin eilen devarilta Hide & Seek, jossa Robert de Niro selvittelee onko hänen tyttärensä ystävä mielikuvitusta vai totta ja miksi talossa tapahtuu kummia. Ei ollut erikoinen leffa (ylläripylläri). Samapa tuo. "It wasn't me! It was Charlie!"

6. Lukemista
Kauheesti pitäis koulujuttuja väntää. Kuhan nyt jaksais. Ens tiistain kuuntelut tulee kyllä menemään niin päin puuta että huhhuhhuh.

7. Panoramakuvia
Innostuin tänään vähän turhaan. Otin meidän kattoparvekkelta 12 kuvaa ja yhdistin ne tällaseksi. Onko kukaan teistä ikinä kokeillut? Käytin Autostitch nimistä ohjelmaa.

8. Tänään Joutsimäkien synttärit
Onnea voittajille! Ja ihan iisisti sen elämänveden kanssa pliis.

Bonukseksi kuva kiinasta, erään vanhan keisarin hautatemppeliltä:

Siinä oli kaikki mitä keksin. Olkaa hyvät.

1 Comments:

At 1:37 ip., Blogger John said...

Ihmeellinen ilmiö. Minullekin tuli juttelemaan Sampo Pankissa eräs Tammisaarelainen, keski-ikäinen hemmo (eller man). Hän halusi jutella kanssani mm. Suomen ja yleisesti minkä vain valtion kielipolitiikasta. Siinä vaiheessa, kun hän kuitenkin kertoi minulle YHDEKSÄNNEN kerran kolmesta kielivaihtoehdosta, sain annettua häntä tyydyttävän vastauksen englanniksi ja vuoronumeroni iski valotauluun. Katsahdin taakseni, ja mies, saatuaan vastaukseni, teki yhden viivan paperiin, jossa oli tukkimiehen kirjanpito mm seuraavista:

"Language IIII
--
Mao Tze Tung IIII III
Napoleon III"


Interesting. Taisi olla kiireinen päivä ;)

Olisi siistiä ottaa panoramakuva jostain staattisesta kohteesta eri aikoina päivää niin, että toisella puolella kuvaa olisi päivä ja toisella ilta. Skaalauksen voisi hoitaa sulavaksi vaikka Photoshopilla... Onkohan joku jo kokeillut? "Jos minä olisin valokuvaaja, niin minä kyllä..."

 

Lähetä kommentti

<< Home