Pineappleparty

keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Mokasiinisi ovat kiiltävät, Cowboy

Hollywoodin massatuotantoihin syydetään tähtitieteellisiä summia valuuttaa. Silti vaikkapa Tähtien sota -elokuvasta löytyy satoja virheitä, joita fanit ovat ottaneet ylös ja joita he voivat kehuskella löytäneensä Chewbacca- ja Ewok-kokouksissaan. Eräässäkin elokuvan stellaarikohtauksessa valkopukuisten stormtrooper-sotilaiden juostessa sisään yksi heistä iskee päänsä ovenkarmiin. Charlie Chaplin elää, scifi-slapstick rulettaa!

Joskus nämä "virheet" saattavat syödä elokuvan uskottavuutta, kuten Gladiaattorissa - tiukan Colosseum-taiston jälkeen päälleen kääntyneen hevosvaunun alta näkyy bensasäiliö. Oops! Pirates of the Caribbean -elokuvassa taasen näkyy Cowboy-hattuisia lavastajajäseniä kohtausten taka-alalla. Mokat tosin ovat niin nopeasti ohi, etteivät blockbusterit kärsi.

Eivätkä mokat välttämättä ole huono asia. Faneillekin virheet ovat polttoainetta, joka pitää heidät liikkeessä vielä elokuvanautinnon jälkeenkin. Ja olisi minustakin tylsää, jos Star Warsissa tähtialus Enterprisen miniatyyri ei hyökkäisi ilakoivan Jar Jarin kimppuun yhden framen ajan. Eh?

Enterprise vs. Jar Jar ("Meesa scared!")

Fun for fans -Movie mistakes

2 Comments:

At 12:15 ap., Blogger John said...

Kukaan nähnyt elokuvaa "The Lost Comments"? Siinä 3 käsikirjoittajaa eksyy inspiraationhaussa autiolle saarelle ruokanaan vain ananaksia. Mutta rainan saari onkin tyhjä...

 
At 3:16 ip., Blogger Ralf said...

Cheap comments! Cheap comments! Buy yer own cheap comments!

Noista moviemistakeseistä sen verran, että itse olen niitä muutamia huomannut, mutta aivan älyttömän monta menee huomaamatta. Olen kuitenkin nähnyt satoja elokuvia elämässäni, eikä mieleen ole jäänyt kuin muutama illuusionrikkoja. Niin.

Linkkeihin lisäsin jälleen nettisarjakuvan. Älyttömän absurdi, mutta sitäkin hauskempi "Wondermark" kannattaa katsastaa. :D

 

Lähetä kommentti

<< Home