Pineappleparty

lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Tutise Frederik, tutise

Live report:

Katselen parhaillaan vuoden 2006 Pretty Boy & Kansikuvagiltsi -showcasea, eli Euroviisuja suorana streamina netistä. Suomen oma kaunis poika, Mr. Lordi, on myös esiintynyt, mutta missä olivat ne Iltiksenkin lööpeissä luvatut järjettömän kalliit pyrotekniikat? Hypen huomioon ottaen odotin vähintään lentäviä laavalohikäärmeitä (Carcassonne), säkenöivää ilotulitusta ja edes muutaman roomalaisen kynttilätuikautuksen sekä ... multaa. Missä on multa??

Pyromaanikkojen puutteen lisäksi aitouden tunnetta vähensi hieman se, että lauluesitykset vedettiin playbackina. Varmasti Loordimmekin kurkkurahinat olisivat karheilleet paremmin livenä.

Vaikken olekaan mikään varsinainen euroviisudiggari, ei mullistavia pohjanoteerauksia esityksissä olla todistettu... ainoastaan Liettuan egokkaat lavakekkaloinnit sikittivät paheksuvia huutoja. Liettuan väelle muuten jekutettiin pienoinen tahaton kepponen, sillä koontivideossa maan gigoloiden laulettua "We are the winners of Eurovision" koostetta seurasi brittien pikkugangstamaisella ulosannilla heitetty "Say whaat?!"

Right on.

Mortal! Vote for your Lordi!

Parhaillaan on käynnissä äänestys, ja [Loordai] näyttää lievästi sanottuna menestyvän äänestyksessä - olemme tällä hetkellä 40 pisteen kirkkaassa kärjessä, mikä on überhistoriallista aikaisempien vuosien tuhnuhkoihin esiintyjiimme verrattuna. Cool! Jokaisen pistetusinan tujahtaessa ruutuun näytetään pieni insertti hirviömiehistämme bilettämässä takana Vihreässä huoneessa. Guess they're not so hideous anymore.

"We're not Finnished yet" ...

[Edit klo 00:58] - ... Mr Lordi tuli, näki ja rockasi! Uskomaton.

5 Comments:

At 12:40 ip., Blogger John said...

Hehhe. Ainakin sillä on huumorintajua.

Mietityttää, miksi piti tehdä tällainen show, että kansan sai nousemaan puolelleen äänestysbarrikadeilla. Eivätkö sokeriset rakkauslaulut enää riitä euroviisumenestykseen? Kaipa moni sitten kaipasi jonkinmoista kontrastia ainaiseen hunajapupujen lavanvalloitukseen..

Tämäkin oli hyvä
Lordi:
-- [Greece's song is] not that far from Lordi's style, but maybe with different lyrics.

Yearr, oli se kreikkalaisten esityskin kieltämättä metallihtava... ;)

 
At 2:14 ip., Blogger Ralf said...

Voin vain sanoa, että Helsinki meni sekaisin kun Lordi voitti. Oopperassa oli aivan uskomaton meno koko pistelaskun aikana. Joka kerta kun suomi sai pisteitä räjähti tunnelma kattoon ja laseja lattiaan. Myös multaa heiteltiin.

Ja papukaijoja.

Mutta ulkona oli vielä villimpää. Pari tyyppiä olivat luvanneet juosta Helsingin yössä alasti ja pitivätkin lupauksensa. Vastaamme tuli siis kaksi alastonta oliota huutamassa Hard Rock Hallelujaa. Itsekin taisin yön aikana huudella samaa noin 50 kertaa.

Ja nyt kurkku ei kiitä. Ääni on pelkkää "Gmrrr...."(narin narinia) Olen siis muuttunut myös itsekin LORDIKSI!

Would you love a monster, could you understand the beauty of the beast...

 
At 4:56 ip., Blogger John said...

Sounds crayzay. Nettistreamin huono (ja hyvä) puoli oli tosiaan se, ettei kuultu väliselostuksia tai spiikkejä Suomen tunnelmista, meno oli hieman staattista.

Tiesittekö jo Lordin äänestyslobbaussivustosta? Sivustolla komennetaan äänestämään Lordia - ja viesti taisi mennä perille!

 
At 12:23 ap., Anonymous Anonyymi said...

Välikommenttina Johnnyn postaukseen (Hyvä Lordi! \,,/) pari lainausta Euroviisujen säännöistä. Eli laulu on ainakin vielä aitoa, mutta muu feikkiä... :P

* Artists will perform live on stage, accompanied by a recorded backing-track which contains no vocals of any kind or any vocal imitations.

* Participating broadcasters may also have other instruments, dummy microphones and/or stage design elements during the performance of their artist(s) for decorative purposes only. None of these instruments and or dummy microphones will be connected to a microphone.

Näitä on vielä enemmänkin...

 
At 1:07 ip., Blogger John said...

Thanks for the info - en tiennytkään, että virallinen kanta on julkisesti nähtävillä.

Aina välillä tosin kävi niin, että mikkiin kuului hengitysääniä silloinkin, kun mikki oli laskettu alas. Ehkäpä backstagella oli siis joku "hengittelijä", joka hengitti mikkiin oikeissa kohdissa.. Tai sitten käsissämme on salaliitto!

 

Lähetä kommentti

<< Home