Pineappleparty

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Krooh zZz krooh zZz...


Tässä seuraavassa Pihauksessa (Töölön Sinisten lippukuntalehti) julkaistava artikkeli metsässä nukkumisesta.

Tösi asiaa – nuku sikeästi!

Monet ovat sitä mieltä että metsässä ei voi millään nukkua kunnolla, toisten mielestä metsässä ei kuulu nukkua kunnolla ja lopulta on se valitettava vähemmistö, jonka mielestä juuri metsässä nukkuu parhaiten. Mihin ryhmään sinä kuulut?

Pihaus keräsi lukijoilleen metsässä nukkumiseen liittyvät kuumimmat vinkit joista kannattaa ottaa mallia ja varmistaa että juuri Sinä saat hyvät yöunet.

- Makuupussin ei tarvitse olla superkallis Mount Everestille suunniteltu mestariteos, vaan jo sedän vanha riittää partioretkeilyn tarpeisiin. Jos kuitenkin tulee vilu, voi makuupusseja käyttää useita sisäkkäin.

- Muista eristää itsesi kunnolla maasta, sillä maa on yllättävän suuri lämmönsyöjä. Myös makuualustoja voi kasata päällekkäin, ja eristystä voi lisätä maavaatteilla ja havuilla.

- Makuupussin sisälakana on oiva tapa lisätä vanhankin pussin eristyskykyä. Lakana on myös helppo pestä.

- Muista aina nukkua pipo päässä! Päästä nimittäin haihtuu Pihauksen tutkimusten mukaan keskimäärin 875 % kehon lämmöstä.

- Seuraavan päivän vaatteet kannattaa ottaa illalla seuraksi makuupussin sisälle. Näin ne ovat aamulla mukavan lämpimät ja suoraan valmiina päälle puettaviksi.

- Hyvä vinkki sudareille: jos makuupussisi on liian iso, kannattaa jalkopäästä kiristää vyöllä ylimääräinen tyhjä tila pois käytöstä. Näin et joudu kehollasi lämmittämään hukkatilaa.

- Mukavan tyynyn saa loihdittua kun täyttää makuupussin pakkauspussin erilaisilla vaatteilla. Villapaidat ovat Pihauksen tutkimusten mukaan paras valinta.

- Silmälasit kannattaa laittaa nukkumaan mentäessä omaan koteloonsa ja kotelo turvalliseen paikkaan, vaikka kengänvarteen.

- Makuupussin suu kannattaa pitää tiukasti kiinni, ettei lämmin ilma sisältä karkaa.

- Muistakaa että makuupussi toimii vain eristeenä: jos menet viluisena nukkumaan, pitää makuupussi kylmän sisällä. Kannattaa siis vaikka hyppiä hetki ennen makuupussiin menemistä. Liikaa ei kuitenkaan tule pomppia, sillä hikisenä makuupussissa tulee nopeasti kylmä.

- Makuupussissa kannattaa nukkua alusvaatteissa, sillä liika vaate aiheuttaa hikoilua, joka taas aiheuttaa ruumiin liikaa jäähtymistä ja kylmään heräilyä.

- Pihauksen tutkimusten mukaan noin neljäsosa partiolaisista kuorsaa. Siitepölykaudella luku usein kasvaa. Joittenkin mielestä korvatulpat ovatkin välttämättömyys, mutta pihaus suosittelee kuorsaamiseen tottumista.

- Unissa puhumista ei tule myöskään kummaksua, sillä retkillä on tähän mennessä kuultu niin tarinoita kuin maammelauluakin. Vieruskaverin tuuppaaminen usein katkaisee puhetulvan.

- Makuupussia pakatessa kannattaa muistaa että makuupussi tulee tunkea suoraan pakkauspussiin. Pyörittämis-tekniikalla tehty pakkaaminen aiheuttaa makuupussin sisällä olevan eristeen (untuvan tai kuitujen) epätasaista jakautumista, ja siten kylmiä öitä.

- Kotiin palatessa tulee makuupussi aina muistaa tuulettaa, ja mielellään säilyttää väljästi jotta pussi pysyy ilmavana ja palvelee vielä vuosienkin päästä.

- Pihauksen tutkimusten mukaan hyvän yön toivottaminen ystäville lisää unenlaatua noin 35 % ja lisää huomattavasti mukavaa ilmapiiriä. Unilelut auttavat myös unenlaadun parantamisessa niin johtajilla kuin lapsilla.

Pihaus toivottaa kaikille lukijoilleen hyviä yöunia!

4 Comments:

At 2:10 ip., Blogger John said...

greeat, nyt urbaanit lukijamme osaavat leiriytyä olohuoneeseensa.

 
At 10:26 ip., Blogger Ralf said...

Jeah. Ainakin mulla on tullut parhaat unet kun päällä on ollut kaikki vaatteet ja ympärillä liian huono (älä lue ohut) makuupussi. Ja aina kaikkiin kisoihin aina mahdollisimman mukava pussi messiin. Kisaunista ei saa tinkiä! Rinkan keveys on toiseksi tuleva seikka.

 
At 4:37 ap., Anonymous Anonyymi said...

No, missä moskiitot? Hyökkää pussiin ja vetska pettää. Vai onks tää vaan olohuoneeseen?

 
At 9:46 ip., Blogger John said...

Katsoin muuten ensin, että Mikahan se siinä vasempana torkkujana alemmassa kuvassa. Not.

 

Lähetä kommentti

<< Home